top of page

Essentie van Aromatherapie

fo%20kep%20kozmetika.jpg

" Aromatherapie is een zorgzame, hands - on therapie die tot doel heeft om ontspanning te induceren, om energie te verhogen, om de effecten van stress te verminderen en om verloren evenwicht te herstellen voor de geest, lichaam en ziel . " Robert Tisserand

Aromatherapie is een holistische geneeswijze die gebruik maakt van etherische oliën die zijn verkregen uit planten. Deze oliën worden vaak gebruikt in massage, inhalatie of als toevoeging aan badwater en hebben invloed op de geestelijke en lichamelijke gezondheid van een persoon. De oliën worden geacht geneeskrachtige eigenschappen te hebben en kunnen worden gebruikt voor een breed scala aan aandoeningen, zoals stress, slaapproblemen, hoofdpijn, spijsverteringsproblemen en meer. Aromatherapie kan ook worden gebruikt ter ontspanning en ter bevordering van het algehele welzijn.
Aromaterapie gezichtsbehandelingen
 
Aromatherapie gezichtsbehandelingen zijn schoonheidsbehandelingen die gebruik maken van essentiële oliën en geuren om de huid te verzorgen en te ontspannen. De behandelingen zijn gericht op het verminderen van stress, het stimuleren van de bloedcirculatie, het hydrateren van de huid en het verminderen van ontstekingen en irritaties.
Bij een aromatherapie gezichtsbehandeling wordt gebruik gemaakt van speciale essentiële oliën die geschikt zijn voor de huid en die aangepast zijn aan de specifieke behoeften van de cliënt. De oliën worden meestal gemengd met een draagolie en op de huid aangebracht door middel van massage, warme kompressen, of stoom.
Tijdens de behandeling worden verschillende technieken gebruikt, waaronder gezichtsmassage, het aanbrengen van maskers en het gebruik van stoom om de huid te reinigen en te hydrateren. De aromatische geuren van de oliën hebben ook een ontspannende werking op het lichaam en de geest.
Aromatherapie gezichtsbehandelingen kunnen worden aangepast aan verschillende huidtypes, waaronder droge, vette, gecombineerde en gevoelige huidtypes. Ze kunnen ook gericht zijn op het behandelen van specifieke huidaandoeningen, zoals acne, rosacea, rimpels en pigmentatieproblemen.
Het resultaat van een aromatherapie gezichtsbehandeling is vaak een stralende, gezonde en gehydrateerde huid, en een ontspannen en verjongd gevoel in het lichaam en de geest.

bottom of page